HAARLEM - Het kinderkoor ‘Tri-Colore’ heeft het eerste concours voor kinderkoren van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV) gewonnen. Het koor, onder leiding van Anita Meurkes, werd speciaal voor het concours samengesteld uit de kinderkoren van de drie geloofsgemeenschappen van de H.Willibordusparochie te Hillegom, Lisse en De Zilk. Juryvoorzitter Paul Sanders zei dat vooral de overtuigende uitvoering van het verplichte palmzondaglied doorslaggevend was voor toekenning van de hoofdprijs (een beker en een geldbedrag van € 750,00). Eerder op de dag had het koor ook al de publieksprijs voor het beste koor van de ochtendsessie in de wacht gesleept.

Het concours werd zaterdag 13 maart jl. gehouden in de Moeder van de Verlosserkerk in Haarlem en was een initiatief van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV). Er deden veertien koren mee uit de drie bisdommen Haarlem-Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

De tweede prijs ging naar ‘De Walnootjes’ van de Sint-Walburgisparochie in Netterden, de derde prijs was voor de ‘Bavonootjes’ van de Sint-Bavoparochie in Harmelen. De publieksprijs voor het beste koor van de middag was voor ‘De Vrolijke Noot’ uit Katwijk. Niet alleen de prijswinnaars hebben door het concours een stimulans gekregen, alle koren krijgen een uitgebreid juryrapport thuisgestuurd met tips voor kwaliteitsverbetering.

Bron: www.nsgv.nl/index.php?page=nieuws-ha