LIEVELDE - Van 12 t/m 16 mei a.s. vinden de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2010 plaats. Kerkmuziekdagen voor de Jeugd is een jaarlijkse weerkerende activiteit Kerkzang.nl (Centrum voor de Kerkzang). Kinderen en jongeren van 7 t/m ca. 21 jaar komen vier dagen bij elkaar om onder enthousiaste en deskundige leiding te zingen en te spelen. Het programma bestaat uit koorrepetities en spelactiviteiten. Bij de in te studeren muziek gaat het om vocale kerkmuziek uit allerlei tijdperken en tradities.

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2010 vindt plaats in Huize Loreto te Lievelde. De ontvangst is woensdagavond 12 mei. Op zondag 16 mei wordt het geheel afgesloten door eerst mee te werken aan een kerkdienst en vervolgens een afsluitend concert te geven voor ouders en andere belangstellenden. Op 5 juni a.s. zingt het deelnemerskoor vervolgens op de landelijke Liedboekdag.

De artistieke leiding is in handen van Bert van Kooten, Annemarie de Heer en Mirthe van Blitterswijk. Op zaterdag is er ook een speciale gastdirigent, Catrien Posthumus Meyjes.

Informatie en deelname: jeugd@kerkzang.nl.  Zie verder: www.kerkzang.nl.

Bron: Nieuwsbrief NSGV Aartsbisdom maart 2010