OOSTHUIZEN - Noord Holland heeft een enorm rijk orgelbestand. Veel orgels behoren tot het cultureel erfgoed van de provincie. Een aantal van die orgels wordt bezocht tijdens een boeiende excursie op zaterdag 20 maart aanstaande.

Om 10:15 uur start de excursie in de Hervormde kerk van Oosthuizen.  De kas en een deel van de pijpen stammen uit de 15de eeuw. Bij binnenkomst in deze kerk staat de koffie klaar.

Nadat de deelnemers op eigen gelegenheid de lunch hebben genuttigd vervolgt het programma om 13:00 uur in de Nicolaaskerk in Purmerend. In deze kerk maar liefst drie orgels. Natuurlijk het schitterend gerestaureerde 18de eeuwse Garrels orgel (Flentrop 2003). Voorts een 2-klaviers orgel, gebouwd in 1864 door C.G.F. Witte voor (oorspronkelijk) de Doopsgezinde kerk te Purmerend en tenslotte het 1-klaviers orgel, in 1777 door Gideon Thomas Bätz gebouwd voor een particulier.
Een bezoek vanaf 15:30 uur aan het prachtige Barent Smit orgel uit 1663 in de Grote Kerk van Edam is het laatste onderdeel van de excursie. Ook in deze kerk is koffie of thee verkrijgbaar. Plusminus 16:45 uur wordt het programma afgesloten.
De excursie staat onder leiding van de internationaal vermaarde organist Willem Poot. Hij zal alle orgels presenteren en bespelen.
Deelnemers betalen een bijdrage van € 10,--.

Nadere informatie:  gfprins@telfort.nl.