UTRECHT - Op zaterdag 1 mei a.s. om 13:00 - 17:30 uur in de Geertekerk (in de binnenstad) te Utrecht bedoeld voor alle soorten zanglustigen, musici, koren en cantorijen mede in het teken van Sytze De Vries 30 jaar Schrijver-Lieddichter met aandacht voor zijn nieuwste teksten en een kanttekening van Pieter Oussoren.

Koor/ en samenzang
van de ‘toppers’ van vorige Festivals en nieuwe liederen o.l.v. Marijn Slappendel, cantor-organist van de Grote of Barbarakerk in Culemborg begeleid door Christiaan de Vries, organist van de Lutherse Spuikerk in Amsterdam.

Uitslag van de Compositie/Wedstrijd
voor musici op nieuwe (berijmde en onberijmde) teksten van Sytze de Vries, met als vakjury: Anton Vernooij, Wiek Hijmans, Bert Griffioen, Marijke van der Ouderaa en Christiaan Winter.
De winnaars worden bekend gemaakt, er wordt gestemd over een publieksprijs, de winnende liederen worden gezongen met aanwezigen en beide koren.

Première
van de ‘Introitus’ voor solo, koor, gemeente en orgel, een compositie van (tekstschrijver) Sytze de Vries en (organist) Sietze de Vries, met de mannen van het Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies.

‘Beschouwende’ momenten
van dr. Christa Reich (Duitsland) ’Zingen als luisteroefening’.
Dirk Zwart ‘De muziek van de tekst’.
Henk Jongerius ‘Zingen als bijval’ (over een acclamatorische liturgie).

Vesper
begeleid door Toon Hagen, organist van de grote of Michaelskerk te Zwolle met o.a. ‘Magnificat’ van de Vries/Hagen. met ‘Capella Phos hilaron’ o.l.v. Theo Menting, van het Dominicanerklooster in Huissen.

Algehele presentatie: Sytze de Vries

Aanmelding:
door overmaking van de kosten, voor 24 april a.s. op ING-rek. 4 861 278 t.n.v. Stichting De Vertaalslag o.v.m. OLF 2010, m.m.v. naam én adres.
en/of tel. 06-36131222 (Anke Mopman) / of e-mail: <mailto:a.mopman@kpnplanet.nl> a.mopman@kpnplanet.nl

Kosten: € 17,50 (incl. consumptie en programma).
Groepskorting (vanaf 5 personen) € 12,50 p.p.

Looproute op aanvraag.

Bron: Nieuwsbrief Oecumenisch Liedfestival De Vertaalslag
http://www.kerkenwereld.nl/nl/doc.phtml?p=Projecten&item=108