'S-HERTOGENBOSCH - 14 maart aanstaande is het twee jaar geleden dat priester-musicus MAURICE PIRENNE te 's-Hertogenbosch overleed. Dit is een aanleiding voor de Stichting Maurice Pirenne om een concert te organiseren met wederom veel werken van zijn hand.

Het PASSIECONCERT zal worden gegeven door de Schola Cantorum Die Songeren Onser Liever Vrouwen van de Sint-Janskathedraal onder leiding van rector cantus Jeroen Felix, met medewerking van Véronique van den Engh (orgel) en Henny Gieles (dwarsfluit).

Maurice Pirenne componeerde voor de Goede Week in de kathedraal diverse psalmen en gezangen alsmede een aantal meditaties voor dwarsfluit bij de kruiswegstaties.
Naast werken van Pirenne klinken composities van Jullius Röntgen, Flor Peeters, Thomas Tallis, Antonlo lotti en het indrukwekkende Agnus Dei van Samuel Barber, zijn eigen vocale bewerking van het beroemde Adagio for Strings. Een zestal werken van Maurice Pirenne zal deze middag in druk verschijnen.

Wij nodigen u van harte uit om bij dit Passieconcert aanwezig te zijn op:
Zondag 14 maart, 16.00 uur, Sint-Janskathedraal te 's-Hertogenbosch. De toegang is gratis.

Voor meer informatie over de stichting en het concert verwijzen wij u graag naar de website www.stichtingmauricepirenne.nl.

Met vriendelijke groet, Paul Leenders,  Voorzitter Stichting Maurice Pirenne
secretariaat: Scheidingstraat 37 5211 JR 's-Hertogenbosch