BRUSSEL (RKnieuws.net) - Het nieuwe werkboek voor een persoonlijke uitvaartdienst ‘In uw handen …’ wil vooral de participatie van familie en vrienden stimuleren door uitdrukkelijk te vertrekken vanuit het concrete leven van de gestorvene. Dat kan best gebeuren in een gebedsdienst of woorddienst van de eucharistie, gebaseerd op drie goede eigenschappen van de overledene. Daarvoor kan er gekozen worden uit 33 mogelijkheden, telkens opgebouwd volgens hetzelfde stramien: getuigenis, symbool, lied, lezing, gebed.
Dit zijn de 33: artistiek, authentiek, bezorgd, creatief, dankbaar, dienstbaar, eenvoudig, enthousiast, fijngevoelig, gastvrij, gedisciplineerd, geduldig, geëngageerd, gelovig, genietend, humoristisch, luisterbereid, mild, milieubewust, moedig, optimistisch, plichtbewust, rechtvaardig, sober, sociaal, tevreden, trouw, vergevingsgezind, vrijgevig, werklustig, wijs, zachtaardig, zoekend.

Verder biedt het werkboek zeven tafelgebeden, suggesties voor liederen, en afscheidsrituelen voor gebruik in de kerk, op het kerkhof en in het crematorium. Vier meerstemmige liederen met de partituren in het boek werden op cd opgenomen.

Boek (€ 14) en cd (€ 4) zijn te verkrijgen bij Catechesehuis, Monplaisirlaan 51, 1030 Brussel, telefoon 02/242 79 51; catechesehuis@kerknet.be

http://www.rknieuws.net/nieuws/nws.php?id=59379