BRUSSEL (KerkNet) - Bij Uitgeverij Averbode is een nieuw liedboek met liturgische liederen voor kinderen en jongeren verschenen. "De liederen zijn bedoeld voor gebruik in de vieringen waar kinderen op een bijzondere wijze centraal staan: eerste communie, vormsel, gezinsviering... Vaak worden bij deze viering ook kinder- en jeugdkoren betrokken. Dit boek wil ook aan hen nieuw en liturgisch aangepast repertoire aanreiken", zegt norbertijn Jos Bielen van Averbode.

'Zing Alleluia' bevat 19 liederen en in elk boek zit ook een cd. Op de cd staat van elk lied een ingezongen en een instrumentale versie. Deze laatste kan dienen als begeleiding op het moment dat men geen muzikanten ter beschikking heeft. "Dit liedboek kadert in een breder kerkmuzikaal project waarbij er ook zangnamiddagen voor kinder- en jeugdkoren georganiseerd worden waar al deze liederen aangeleerd worden. Daarnaast wordt er, later op het jaar, ook een cursus georganiseerd voor kinderkoordirigenten", voegt Jos Bielen eraan toe.

'Zing Alleluia' ligt sinds vandaag in de winkel en kost 10 euro (inclusief cd). De prijs werd bewust zo laag mogelijk gehouden zodat koren er echt toe zouden overgaan om ieder kind een boekje te geven. En zo beschikt dan ook ieder kind over de cd om er thuis naar te luisteren.

Bron: www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=90567