PUTTEN - De Commissie Vorming en Toerusting (waarin samenwerken de Andreas Kerk, de Gereformeerde Kerk en de Rooms Katholieke Parochie) houdt op donderdag 11 februari 2010 een psalmenavond. Deze avond wordt verzorgd door Johan Hoeve en heeft als thema 'De psalmen gaan van mond tot mond'.

Dat gaat al eeuwenlang zo: psalmen zingen en leren zingen. Johan Hoeve gaat dieper in op vragen als 'waarom zingen we psalmen?', 'hoe zingen we ze?' en 'waarom doen we het zo?' of 'Kan het ook anders?'

Tijdens deze psalmenavond gaan de deelnemers zich bezighouden met het zingen van psalmen op een aantal manieren en wordt er gekeken naar een paar historische lijnen. Ook recente ontwikkelingen passeren de revue. Maar er wordt vooral, zoals hierboven al is vermeld, veel gezongen, want daarvoor zijn de psalmen bedoeld, zelf doen.

Belangstellenden wordt gevraagd om deze avond het 'Liedboek voor de Kerken' mee te nemen. De psalmenavond wordt gehouden in de Gereformeerde kerk en begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Van tevoren opgeven is noodzakelijk en kan bij Karin van Aller. Haar telefoonnummer is 0341-551448 of mail Karin van Aller.

Bron: www.deweekkrant.nl/artikel/2010/februari/02/de_psalmen_gaan_van_mond_tot_mond