ROME (RKnieuws.net) - "De grote rijkdom van de Romeinse liturgische traditie moet opnieuw ontdekt worden en mag niet worden verkwanseld". Dit heeft kardinaal Antonio Canizares Llovera, prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten, vrijdag gezegd in een interview met de Italiaanse krant 'Il Foglio'.

Liturgische traditie herontdekken

Door de herontdekking van de liturgische traditie "kan een nieuwe liturgische beweging ontstaan, die trouw is aan de leer van het concilie en van paus Benedictus XVI. Deze nieuwe beweging kan de liturgie weer een centrale plaats in de kerk geven. De paus heeft met zijn motu proprio 'Summorum Pontificum' geprobeerd de Latijnse liturgie opnieuw te promoten en zo de beide vormen van de Romeinse ritus te verrijken", aldus de voorzitter van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst.

Een van de speerpunten van de paus
De hervorming van de liturgie is een van de speerpunten van het beleid van paus Benedictus XVI. "De grote bijdrage van de paus bestaat er volgens mij uit, dat hij ons naar de waarheid van de liturgie wil brengen. Met een wijze les wil hij ons tot de echte 'geest' van de liturgie brengen, met als doel dat de liturgievieringen weer voldoen aan de zin voor het heilige", aldus kardinaal Canizares.

Joost Middelhoff

Bron: www.rknieuws.net/nieuws/nws.php?id=58970