HUISSEN - Het Dominicanenklooster Huissen organiseert binnenkort weer een lieddag. Dit keer staat de liturgische muziek van Dirk Zwart centraal. Dirk Zwart geldt als één van de belangrijkste componisten van kerkmuziek van deze tijd. Zijn werk wordt vooral binnen de kerken van de PKN gezongen, maar ook steeds meer in de katholieke liturgie.

Dirk Zwart laat zich inspireren door de composities van o.a. Antoine Oomen en Tom Löwenthal en weet, zeker binnen de PKN, een brug te slaan tussen verschillende generaties en stijlen van kerkmuziek.
Dirk Zwart componeert muziek op teksten van o.a. Andries Govaart, Sytze de Vries, Martin de Geus, Ria Borkent en A.F. Troost. Zijn muziek is zeer bruikbaar in de liturgie en ook zeer geschikt voor jongeren- en middenkoren.
Tijdens deze lieddag zal Dirk Zwart zelf een aantal van zijn composities instuderen met de aanwezigen. Hier en daar zal hij een toelichting geven. Een deel van de dag is gewijd aan zijn paasoratorium. Verder klinkt er muziek voor de veertigdagentijd en pasen.
De dag wordt afgesloten met een vesper. Irene Gootjes bespeelt het orgel en Suzan Zwart fluit.

Datum: zaterdag 13 februari 2010
Locatie: Dominicanenklooster Huissen - Kloosterlaan 1
Tijd: 10.30 uur (vanaf 10.00 uur welkom) - 16.00 uur
Kosten: € 17,50 (inclusief programmaboek, koffie/thee, lunch!)

Aanmelden: secretariaat@kloosterhuissen.nl of telefonisch: 026-3264422
graag aanmelden vóór 10 februari 2010

Bron: Theo Menting, programmacoördinator