‘Smeltwater’ heet de nieuwe cd van het Dominicus Muziekfonds. De cd bevat 18 nieuwe liturgische liederen die in de Amsterdamse Dominicuskerk zijn ontstaan en die daar in de zondagse viering al naar hartelust worden gezongen. De cd bevat composities van Thom Jansen, Paul Valk en Bernard Huijbers op teksten van Ida Gerhardt, M. Vasalis, Gerrit Achterberg, Hans Andreus, Huub Oosterhuis, Niek Schuman, Sytze de Vries, Gerard Swüste en Pieter van Hoof. De nieuwe cd komt begin december uit.
Smeltwater is de derde cd van het Dominicus Muziekfonds, dat zijn thuisbasis heeft in de oecumenische Dominicuskerk in Amsterdam. De liederen worden gezongen door het Dominicuskoor Amsterdam, het Johanneskoor uit Wageningen en enkele solisten onder leiding van Paul Valk en onder begeleiding van Thom Jansen (orgel en piano) en Ronald van Baekel (orgel). De cd komt half december uit. De cd en de partituren zijn dan verkrijgbaar bij het secretariaat van de Dominicuskerk (domsecr@zonnet.nl) en na de zondagse viering bij de boekentafel van de kerk.

Kerkmusici, leden van kerkkoren en cantorijen en andere belangstellenden kunnen kennisnemen van de nieuwe liturgische liederen van Smeltwater tijdens een speciale Lieddag op zaterdag 16 januari 2010, die eveneens in de Dominicuskerk plaatsvindt.

Het Dominicus Muziekfonds stimuleert het schrijven van nieuwe liturgische teksten en het op muziek zetten ervan. Het fonds wil deze nieuwe liederen in brede kring bekend te maken om zo een bijdrage te leveren aan de vernieuwing van de Nederlandse kerkmuziek. Meer informatie over de cd Smeltwater, de Lieddag en de Dominicuskerk is te vinden op www.dominicusgemeente.nl.

Bron: www.bisdomrotterdam.nl/BisdomRotterdamNu/Lists/Agenda1/DispFormAlter.aspx?ID=504