Het Centrum voor de Kerkzang heeft een nieuwe naam en website: Kerkzang.nl.  Kerkzang.nl biedt ondersteuning aan ieder die betrokken is bij de vocale kerkmuziek, de zang van, voor en door de gemeente.

 

Centrum voor de Kerkzang
Het Centrum voor de Kerkzang werd opgericht in januari 2000.  Een belangrijke bron van inspiratie was de musicologe Ina Lohr, die zich in haar studie oude muziek vooral bezig hield met liturgische gezangen en kerkliederen uit Middeleeuwen en Renaissance . Deze studie gaf nieuwe impulsen voor de ontwikkelingen rond het kerklied in Nederland.
Het Centrum voor de Kerkzang kende overigens al een voorloper, namelijk de Vereeniging voor protestantsche kerkmuziek, opgericht in 1935 en opgeheven in 1950.

Website in ontwikkeling
Op dit moment zijn de belangrijkste onderdelen: Nieuws, De Praktijk, Jeugd en Uitgaven. Onder Nieuws is o.a. uitgebreide informatie over kerkzang.nl te vinden, inclusief het ‘verre verleden’. Onder Jeugd worden alvast de Kerkmuziekdagen voor de jeugd aangekondigd en Uitgaven geeft informatie over de uitgaven, met bij elke publikatie uitgebreide informatie en een muziekvoorbeeld. Ook is er een handige zoekhulp te vinden. De website zal de komende tijd verder worden uitgebreid.

Informatie

    * www.kerkzang.nl
    * Meer informatie en vragen: bureau@kerkzang.nl

Bron: PKN
http://www.pkn.nl/news.aspx?page=5668