Afgelopen jaar heb ik reeds veel van mijn (kerk)muzikale activiteiten moeten afzeggen vanwege ziekte. Afgelopen zomer is na veel medische onduidelijkheid eindelijk een officiële diagnose gesteld. Ik blijk aan MNGIE te lijden, een ongeneeslijke, zeldzame en progressieve spierziekte (zie www.mngie.web-log.nl). Deze ziekte noopt mij afscheid te nemen van het leven als actief uitvoerend musicus.
Om deze levensfase nu niet als een nachtkaars uit te laten gaan, zal ik een afscheidsconcert organiseren. Ik ga dus nog één keer enorm niet luisteren naar de beperkingen van mijn lichaam. Nog één keer een paar dagen helemaal kapot zijn van een klein uurtje musiceren (exclusief voorbereidingen natuurlijk). Nog één keer het wonder van het overbrengen van emoties door het voortbrengen van klanken in gang zetten. Nog één keer gewoon lekker onbezorgd muziek maken.

Met dit concert neem ik afscheid van mijn actieve leven als uitvoerend musicus. En al ben ik door ziekte tot deze beslissing gedwongen, toch zal dit bepaald geen verdrietig concert worden. Op het programma staan composities van mijzelf. Dit staat symbool voor het feit dat ik mij musicerend voortaan alleen nog als componist zal kunnen uiten.

Kamerkoor Couleur Vocale Poeldijk, Maria de Moel (mezzosopraan), Marco Vermeulen (bariton), Paul Valk (piano) en Bas Groenewoud (orgel) zullen hun medewerking verlenen. Zelf hoop ik, als mijn gezondheid dat toe zal laten, ook orgel te spelen en te dirigeren.

Ik hoop u allen in groten getale bij deze finale te mogen ontmoeten!

Tijd: zondag 21 maart 2010, 16:00
Plaats: OLV ten Hemelopnemingkerk, Buitenweg 2 te Maurik
Toegang: gratis, koffie en collecte na afloop

Programma:
•    Verzoek aan het publiek (koor)
•    Processione uit het Haarlemmer Orgelboek (orgel solo)
•    Jantje (bariton en piano)
•    Hymnus Domini Strigis (orgel vierhandig)
•    Flower Songs (koor en orgel)
•    Voor en tegen den wijn (mezzosopraan, bariton en piano)
•    Finale Fuga ‘Ick seg adieu’ (orgel solo)