Op Nieuwlied.nl zijn onlangs een aantal arrangementen van nieuwe kerstliederen geplaatst om samen te zingen, ondermeer van de populaire Nederlandse groep Sela.
"Op de site staan de teksten, bladmuziek met gitaarakkoorden en ook luistervoorbeelden van deze liederen", zegt initiatiefnemer Filip Leenman van Nieuwlied.nl. "Het doel van de site is originele Nederlandstalige liederen te verspreiden voor gebruik in kerk en gemeente en op een toegankelijke wijze beschikbaar te stellen met luistervoorbeelden, teksten en bladmuziek."

Nieuwlied is een 'unieke online liedbundel' waar Nederlandstalige liedschrijvers hun liederen kunnen inzenden. Inmiddels werken verschillende liedschrijvers zoals Sela, Gerald Troost, Sandra Offereins, Roeland Smith, Ramon Plakke en anderen hieraan mee, "maar er is behoefte aan meer zodat de site verder uit mag groeien".

Er zijn ook liederen over thema's waarover weinig liederen te vinden zijn. Zoals het veel gevraagde Zegenlied, een nieuw kinderopdraaglied, een uitzendlied, over getuigen zijn en nog veel meer. Ook thema's als het lijden en de gebrokenheid van het leven vind je terug, evenals liederen gemaakt voor de Micha Campagne en de Week van Gebed.

Bron: Uitdaging Online
Bron: KerkNieuws
www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=16768