Wereldberoemde Countertenor Ian Thompson naar Huissen
HUISSEN - De eerste zondag van de Advent, 29 november, organiseert het Dominicanenklooster Huissen een extra en bijzonder concert. Dat mag u niet missen.

Dit najaar bestaat de Boxtelse Cantorij 40 jaar. Wil Barten heeft het koor opgericht en is nog steeds, na 40 jaar, de dirigent van de Cantorij. Vandaar dit speciaal concert. En omdat het op 29 november  de 1e zondag van de Advent is zal dit jubileumconcert dan ook in het teken staan van de Advent.     

Het concert is nog meer bijzonder omdat de Engelse countertenor Ian Thompson meewerkt aan dit concert. Ian is de “leading countertenor” van het beroemde Canterbury Cathedral Choir en zal iedereen verbazen met zijn heldere en intense uitvoering van het verse anthem: “The Record of John”. Een meesterwerk uit de Engelse Renaissance voor solist, koor en orgel van Orlando Gibbons, wat verhaalt over Johannes de Doper. Prachtige countertenor-solo’s wisselen af met koorgedeelten, die de woorden van de verteller herhalen en beamen.

Ook op het programma staan weinig gehoorde Advent Carols en andere Adventsmuziek zoals het sprankelende 5 stemmige motet “Vigilate” van William Byrd.
Gerard Habraken speelt toepasselijke orgelmuziek van o.a. Gibbons en Bach.

Het concert begint om 16.00 uur en er geldt een speciale toegangsprijs van € 12,50.
Donateurs van het klooster betalen 10,00.

Dominicanenklooster Huissen
Kloosterlaan 1
Ingang kapel.
toegang: € 12,50 (donateurs € 10,00)
aanvang: 16.00 uur