BODEGRAVEN - Het Maarschalkerweerd-orgel in de St. Willibrorduskerk aan de Overtocht te Bodegraven is voor circa 70.000 euro gerestaureerd en klinkt weer net zo mooi als bij de ingebruikname in 1984. De restauratie is uitgevoerd door de bekende orgelmaker Adema in Hillegom.
Aanvankelijk stond het Maarschalkerweerd-orgel in de Dominicuskerk in Alkmaar, waar het in 1897 werd opgeleverd. Nadat de Dominicuskerk in 1982 werd afgebroken, verhuisde het Maarschalkerweerd-orgel naar de St Willibrorduskerk in Bodegraven. Een verbouwing, ook van de waardevolle neogothische kas, was nodig om het orgel in de St. Willibrorduskerk te laten passen.
Met zijn circa 1.500 pijpen, verdeeld over 27 oude en - in stijl bijgemaakte - nieuwe registers is het Willibrordusorgel het grootste en meest indrukwekkende van Bodegraven.

Organist Jeroen Pijpers geeft zondag 22 november een concert dat begint om 15.30 uur. De toegang is gratis.Na afloop is er een collecte waarvan de opbrengst ten goede komt aan de kosten voor de restauratie.

Bron: RTV Bodegraven
http://www.rtvbodegraven.nl/node/2905