POELDIJK - Zondag 8 november werd voor de 34e keer het JongerenKoren Festival (JKF) in Poeldijk georganiseerd door Jongerenkoren Westland.  Er namen 9 jongerenkoren deel aan het Festival. Niet alleen de jongerenkoren uit het Westland, maar ook Berkel en Rodenrijs, Voorhout en Noordwijk, Papendrecht, Nootdorp en Ommoord waren vertegenwoordigd.

Ieder koor mocht drie liederen ten gehore brengen, waarvan één verplicht nummer en twee zelfgekozen nummers. Het thema van de verplichte nummers was ‘Suriname’ en er kon gekozen worden uit het Surinaamse Onze Vader (Wi bun Tata/ Wi Tata), het nummer Fri, Fri, Fri, (Vrij, Vrij, Vrij ) en Som herder ben de (enkele herders waren te Bethlehem).

De liederen werden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury, er kon dan ook in beide categorieën een prijs gewonnen worden. De vakjury bestond uit Jos Vranken (dirigent/ organist) en Bert Stolwijk (beleidsmedewerker voor liturgische muziek in het bisdom Haarlem-Amsterdam). Alle koren hebben vol enthousiasme en overgave gezongen en daarmee de jury en het publiek de gehele middag met een gevarieerd programma vermaakt: Engelstalige nummers, popmuziek, mooie, diepzinnige, (kerk)liederen en gebruik van verschillende muziekinstrumenten.

Aan het einde van de middag was het toch aan de jury om te beoordelen welk koor uiteindelijk het beste gepresteerd had. De eerste prijs van de vakjury ging naar het Poeldijks Jongerenkoor en de eerste prijs van de publieksjury ging naar het koor Onderweg uit Papendrecht.

We kunnen, met dank aan de organisatie, terugkijken op een geslaagde muzikale middag en hopen dat volgend jaar, als het festival voor de 35e keer gehouden gaat worden, net zo’n groot succes wordt!!

bron: Hethelewestland
http://www.hethelewestland.nl/index.cfm?page=article&id=193103&dept=Uit