UTRECHT - Het Gregoriaans Koor Utrecht organiseert tussen 14 oktober 2009 en 31 maart 2010 een cursus voor mensen die geboeid worden door de rijkdom en rust van het gregoriaans en die het zelf willen leren zingen. De cursus wordt gegeven door Anthony Zielhorst, musicoloog en dirigent van het Gregoriaans Koor Utrecht, en bestaat uit tien bijeenkomsten van anderhalf uur, waarin voornamelijk gezongen wordt, en twee repetities samen met het Gregoriaans Koor Utrecht.

De cursus werkt toe naar uitvoering van de Donkere Metten van Witte Donderdag -- één van de mooiste onderdelen van het gregoriaanse repertoire - met het Gregoriaans Koor Utrecht op woensdagavond 31 maart 2010 in de St. Catharinakerk, Lange Nieuwstraat Utrecht. Mannen die daarna gregoriaans willen blijven zingen kunnen na gebleken geschiktheid lid worden van het Gregoriaans Koor Utrecht.
Ook vrouwen kunnen aan de cursus deelnemen. Omdat het Gregoriaans Koor Utrecht een mannenkoor is kunnen zij niet deelnemen aan de uitvoering van de Donkere Metten, en ook geen lid worden van het Gregoriaans Koor Utrecht. Wel bestaat er in Utrecht een gregoriaans vrouwenkoor, de Utrechtse Vrouwenschola, die nog nieuwe leden kan gebruiken.

De cursus vindt plaats een maal per twee weken op woensdagavond van 20:00-21:30 uur in het Pastoraal Centrum, Rozenstraat 1, Utrecht (naast de parkeergarage van La Vie, te voet makkelijk bereikbaar vanaf Utrecht CS).

Het cursusgeld bedraagt 75 Euro, studenten/U-pas: 60 Euro.

Meer weten? Surf naar www.gregoriaanskoorutrecht.nl of bel (030) 271 80 47
(Jaap Goetze).
Duur: 30 dagen.

Bron: www.katholieknieuwsblad.agenda24.nl/default.asp?Target=today