GOES - Op zondag 8 november, in de middag om half vier, zal in de R.-K. Heilige Maria Magdalenakerk van Goes een zeer bijzonder concert plaatsvinden. Ten eerste, tijdens dit concert zal het hele bijbelboek Hooglied door twee declamatores in beurtspraak gelezen worden. Het Hooglied is hèt bijbelboek over de liefde, over de liefde tussen God en zijn mensen, maar vooral en vooraleerst over de liefde tussen twee mensen. In zeer beeldende taal, de vertaling is van Pius Drijvers, zal het boek de concertbezoeker gepresenteerd worden. Een belevenis!
 
Ten tweede, de Zeeuwse Vrouwenschola zal voor het eerst in het bestaan optreden. De schola zal gregoriaanse gezangen op teksten uit het Hooglied zingen. Een belevenis!
 
Ten derde zal het jongenskoor van de Zeeuwse Koorschool enkele teksten als basis gebruiken voor een koor-improvisatie, een vorm van instant-composing. De jongens zullen al improviserend een motet 'bouwen'. Een belevenis!
 
Ten vierde, de organist Marcel van Westen zal improviseren over enkele korte teksten uit het Hooglied. Een belevenis.
 
Ten vijfde, tenslotte zal Ds. Eeuwout van der Linden, een van de predikanten van PKN in Goes en die gepubliceerd heeft over het Hooglied, een korte inleiding verzorgen. Met deze bijdrage zal het concert een interkerkelijk karakter dragen.
 
Het concert is onder leiding van Evert Wagter. Het is duidelijk, vijf prachtredenen, bijzonder, om niet te missen. Welkom!
 
zondag 8 november
r.-k. heilige maria magdalenakerk goes (singelstraat)
aanvang 1530, einde 1640
toegang vrij, programma een euro
  
Bron: Persbericht
Stichting Zeeuwse Koorschool - Directeur Evert Wagter
Singelstraat 7 - 4461 HZ  GOES NL -  0113 216169
www.zeeuwsekoorschool.nl - info@zeeuwsekoorschool.nl
Rabobank 33.40.13.178 - Postbank 180038