PARAMARIBO - Op maandag 5 oktober is de Kathedrale Koorschool Suriname van start gegaan! Op deze koorschool krijgen 60 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar vier jaar lang iedere dag stemvorming en muziektheorie. Zij zijn geselecteerd uit 2.500 leerlingen van acht basisscholen in Paramaribo-Noord. De Kathedrale Koorschool staat onder leiding van projectleider Albert Arens en 12 muziekdocenten die tegelijk getraind worden als koorleider.
Deze koorschool is uniek voor Suriname en het gehele Caraïbische gebied! De kinderen bereiken in vier jaar tijd een zeer hoog muzikaal niveau. Het koor zal zijn standplaats hebben in de Kathedraal zodra deze weer geopend is. De koorschool biedt talentvolle jeugd de kans een internationaal niveau te bereiken. Naast het verzorgen van vieringen in de heropende Petrus & Paulus Kathedraal biedt het kathedrale koor Surinaamse componisten de kans eigen composities op hoog niveau te laten uitvoeren. Het koor zal een ambassadeursfunctie voor de Surinaamse cultuur gaan vervullen.

Op vrijdagmiddag 16 oktober om 16.00 uur zal Mgr. De Bekker, Bisschop van Paramaribo, officieel de Koorschool openen tijdens een openbare repetitie in Ons Erf. Dit gebeurt in aanwezigheid van ouders en genodigden.

Op zondagochtend 29 november worden de leerlingen officieel geïnstalleerd als Kathedrale Koor tijdens een feestelijke viering.

Zij zullen dan voor het eerst als koor in het openbaar zingen.

Bron: NSGV
http://www.nsgv.nl/nieuws.html