11 september 2009 - Ennio Morricone is erg positief over paus Benedictus XVI. Met name diens pogingen een ‘hervorming van de hervorming’ van de liturgie door te voeren kunnen de goedkeuring van de Italiaanse componist wegdragen. In een interview met persbureau Zenit noemt Morricone de paus “een man van grote cultuur en grote kracht”.
Op het gebied van muziek in de liturgie heeft de Kerk volgens Morricone een grote fout gemaakt door toe te staan dat “kinderen religieuze teksten mixen met profane, westerse liederen”, waardoor het gregoriaans, “een vitale en belangrijke traditie van de Kerk”, verspild wordt.

Morricone maakt een vergelijking met de tijd voor het Concilie van Trente (1545-1563), toen er ook sprake was van een vermenging van goddeloosheid en heilige muziek. “De paus doet er goed aan dit te corrigeren”, aldus Morricone. “Hij zou dat met meer kracht moeten doen. Sommige kerken slaan acht op de correcties van de paus, andere doen dat niet."

De tachtigjarige Ennio Morricone werd bekend door zijn muziek bij westerns als The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West.


Bron: KN/Zenit
http://www.katholieknieuwsblad.nl/archief/Kort/2009/9/11/Morricone:_De_paus_heeft_gelijk_met_zijn_liturgiehervormingen