Interactieve lezing over de Choral Evensong
Het Dominicanenklooster Huissen organiseert op zondag 27 september a.s. een interactieve lezing over de geschiedenis en de ontwikkeling van de Choral Evensong.

 

De Choral Evensong is het gezongen avondgebed, zoals deze klinkt in de Anglicaanse kerken en kathedralen. Canterbury, Cambridge, Oxford en vele andere plekken zijn mede door de Evensongs beroemd geworden.
Ook in Nederland worden op veel plaatsen regelmatig Evensongs gezongen.
Naast het zingen van de psalmen, op ‘Engelse wijze’ en het lezen van de Schrift, spelen de Hymns, de Anthems (koorstukken), de lofzang van Maria (Magnificat) en de Lofzang van Simeon (Nunc Dimittis) een grote rol.

Wil Barten, kerkmusicus en dirigent van de Boxtelse Cantorij, laat in zijn lezing de geschiedenis en de ontwikkeling van de Evensong zien, aan de hand van een aantal muziekvoorbeelden. Daarnaast studeert hij met de aanwezigen enkele muziekstukken in voor de Evensong.

De middag wordt afgesloten met het zingen van een integrale Evensong, verzorgd door de Boxtelse Cantorij o.l.v. Wil Barten.

De middag begint om 15.00 uur in de kapel van het Dominicanenklooster en duurt tot ongeveer 17.00 uur.
De toegang bedraagt € 15,00 (inclusief koffie/thee en programmaboek).

U wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden via het secretariaat van het Dominicanenklooster: secretariaat@kloosterhuissen.nl of telefonisch: 026-3264422.