7 september 2009 - Vanaf vrijdag 25 september vindt de elfde editie van de NCRV Kerkmuziekdagen plaats in Zutphen. Dit jaar is gekozen voor deze Hanzestad aan de IJssel vanwege de vele historische kerken en monumenten.

De NCRV en het gerenommeerd Zutphens Orgelfestival hebben de krachten gebundeld en zo een bijzonder programma samengesteld. Het thema van de Kerkmuziekdagen is dit jaar ‘Zingen aan het water’.

Naast vaste ingrediënten als de orgelwandeling, de kerkmuziekquiz en het samenzang­programma, zijn er concerten en diverse vieringen; van gregoriaanse completen tot Anglicaanse kerkmuziek. Uniek is de workshop Anglicaanse kerkmuziek met het bekende Roder Jongenskoor.

Een ander kerkmuzikaal hoogtepunt is de concertante uitvoering van de Hohe Messe (BWV 232) van J.S. Bach in de St. Walburgiskerk op zaterdagavond. Bij de middeleeuwse Wijnhuistoren staat de Reli-Jukebox. Bezoekers kunnen een geestelijk lied kiezen en voor slechts 1 euro speelt de organist het. Op vrijdagmiddag, vanuit het Stedelijk Museum, presenteert Yko van der Goot een speciale uitzending van het NCRV-Radio 5 programma Schepper & Co.

Behalve de concerten in de St. Walburgiskerk op vrijdag- en zaterdagavond en de workshop met het Roder Jongenskoor, zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Het volledige programma van de NCRV Kerkmuziekdagen is te vinden op www.ncrv.nl/activiteiten.

Bron: NCRV
http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=16210