HILVERSUM (Kipa/Van onze redactie) - 24 augustus 2009 – Het Vaticaan heeft geen plannen om de liturgie te hervormen. Dat heeft de adjunct-woordvoerder van het Vaticaan vandaag bekend gemaakt.

Geen institutionele plannen

“Op het moment bestaan er geen institutionele plannen betreffende een wijziging van de thans gebruikte liturgische boeken”, zo verklaarde pater Ciro Benedettini tegenover aanwezige journalisten in het Vaticaan. Eergisteren meldde het Italiaanse dagblad Il Giornale nog dat de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst in maart met ruime meerderheid had besloten de huidige Novus Ordo Missae - ook wel de mis van Paus Paulus VI - ingrijpend te veranderen.

Latijn en tongcommunie

De gezaghebbende Italiaanse Vaticaankenner Andrea Tornielli schreef in Il Giornale dat de ritus volgens de bisschoppen en kardinalen van de Congregatie weer ‘sacraler’ moest worden. Zo zou er weer meer gebruik moeten worden gemaakt van het Latijn, zou de mis richting het Oosten opgedragen moeten worden en zou tongcommunie eerder regel dat uitzondering moeten zijn.

Bron: Katholiek Nederland
http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2009/detail_objectID693450_FJaar2009.html