IJSSELSTEIN - Augustus 2009 - In december 2008 promoveerde René Verwer aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het proefschrift ‘Cavaillé-Coll en Nederland, een studie naar het werk van Cavaillé-Coll en diens invloed in Nederland in de periode 1875-1924’. Binnenkort verschijnt de handelseditie. Intekening met speciaal gereduceerde prijs voor KDOV-leden is nu reeds mogelijk.

Helaas overleed zeven weken na de promotie zijn promotor prof. dr. Ewald Kooiman. Hij heeft het navolgende proces niet meer kunnen meemaken. Gedurende de afgelopen maanden heeft René Verwer de handelseditie van zijn proefschrift voorbereid. Dit werk bestond hoofdzakelijk uit het vertalen van de Franse teksten (brieven, artikelen, recensies, bestekken, contracten etc.), het verwerken van naderhand binnengekomen informatie en een definitieve selectie van illustraties (foto’s, tekeningen, facsimiles etc.). René Verwer prijst zich gelukkig met het feit dat Olivier Latry, titulair organist van de Notre-Dame te Parijs, bereid is gevonden een voorwoord te schrijven.
Informatie over de proefschriftversie kunt u vinden op www.ubvu.vu.nl, klik op VU-Dissertations en vul Verwer in (titelpagina met voorwoord en inhoudsopgave, samenvattingen in Nederlands en Engels).

In het komende najaar zal Canaletto/Repro-Holland te Alphen aan de Rijn het boek uitgeven. Deze firma staat bekend staat om haar goed verzorgde uitgaven, fraaie lay-out en lettertype en dito behandeling van de illustraties. In de loop der jaren publiceerde Canaletto ondermeer de volgende titels: G. Oost, De orgelmakers Bätz (1975), T. van Eck en H. de Kler (red.), Orgel-kunst rond 1900 (1995) en J. Laus, Maarschalkerweerd & Zoon, Orgelmakers te Utrecht (2008). Het boek, genaaid en gebonden in harde band, zal circa 480 pagina’s gaan tellen.

De presentatie vindt volgens planning op dinsdag 10 november a.s. in de concertzaal De Doelen te Rotterdam plaats, na een orgelrecital door Olivier Latry (aanvang 20.15 uur). In de tijdschriften Het Orgel, De Orgelvriend en het KDOV-blad zullen deze gebeurtenissen verder officieel worden aangekondigd.
Velen hebben René Verwer (na de promotie) gevraagd wanneer het boek verkrijgbaar zou zijn. Middels deze publicatie en verdere publicaties op deze website zullen we u op de hoogte houden. De uitgever biedt de mogelijkheid om tot 1 oktober a.s. voor de speciale prijs van € 35,- in te tekenen, de winkelprijs wordt nadien € 39,95. Voor KDOV-leden geldt een extra gereduceerde prijs van € 31,50 (incl. verzendkosten). Indien u gebruik wenst te maken van dit aanbod, verzoek kunt u een mail te zenden naar info@canaletto.nl met vermelding van "KDOV-lid 2009".
Na de presentatie in De Doelen is het boek ook op de reguliere adressen verkrijgbaar.

Bron: René Verwer en KDOV