HAARLEM (RKnieuws.net) 26 juni 2009 - Kardinaal Simonis zal zondag de installatie verzorgen van de nieuwe koorleden van het Muziekinstituut van de Kathedraal in Haarlem. De Kardinaal doet dit op uitnodiging van de Bisschop van Haarlem-Amsterdam in het jaar waarin dit bisdom haar 450 jarig bestaan viert.

De Kardinaal was eerder dit jaar met het koor mee op een succesvolle tournee naar Rome. Aanstaande zondag zullen in een feestelijke Hoogmis in de Kathedraal 16 leerlingen van groep 5 geïnstalleerd worden. Na een jaar van interne opleiding mogen zij nu in het Kathedrale Koor meezingen en zijn zij volwaardig lid. Er wordt afscheid genomen van de leerlingen van groep 8, die als senioren verder gaan en dus in het koor blijven zingen.

Met Utrecht is Haarlem een van de twee echte koorscholen die Nederland nog kent en waar regulier en muziekonderwijs dagelijks worden gegeven. Dat de school populair is, blijkt wel uit de wachtlijst van dit jaar. Lang niet alle aangemelde kinderen konden worden geplaatst.

De Hoogmis in de Kathedraal begint zondag om 10.00 uur en zal ook muzikaal een hoogtepunt worden. Het koor zingt o.a. werken van Jan Mul, Parry, Hopkins, Elgar en Mendelssohn. Ook werken van de oud muzikaal leider Mgr. Jan Valkestijn zullen niet ontbreken.

Bron: RKnieuws/Theo Borgermans (Bron: Bisdom Haarlem-Amsterdam)
http://www.rorate.com/nws.php?id=55494