Het orgellunchconcert van woensdag 1 juli, aanvang 13.00 uur, zal plaatsvinden in de Noorderkerk, Kleine Noord 30 te Hoorn. Naast de Hoornse organist Mark Heerink verleent de sopraan Lea van der Pol uit Purmerend haar medewerking aan dit concert.

Mark Heerink studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar bij Hans van Nieuwkoop, Bernhard Winsemius en Jos van der Kooy. Hij volgde tijdens en na zijn studie diverse cursussen en masterclasses bij onder meer Olivier Latry, Daniël Roth, Jean Boyer, Peter Planyavska en Jos van der Kooy. Daarnaast studeerde hij enkele jaren koordirectie bij Daniël Reuss aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 1997 volgde hij de Kurt Thomascursus te Utrecht voor koordirigenten. Mark Heerink. Als Regionaal Medewerker Kerkmuziek voor de NSGV in het bisdom Haarlem-Amsterdam en verantwoordelijk voor de opleiding, begeleiding en advisering van organisten, dirigenten en cantores. Lea van der Pol maakte haar solodebuut al op 5-jarige leeftijd als engeltje in een kerstmusical.

Zij volgde zanglessen bij Deborah Raymond en Maria van Uden waarna ze de opleiding Solozang/Docerend Musicus volgde aan het Conservatorium in Alkmaar bij Maria Rondèl. Lea werkte mee aan diverse opera-, oratoria- en musicalprojecten. Sinds 1999 maakt zij deel uit van het bekende semi-professionele ensemble Poldervokaal o.l.v. Maria Rondèl, tegenwoordig optredend onder de naam Bamestra’s Collectief.

Deze middag staan op het programma werken van J. Pzn. Sweelinck, D. Buxtuhude, G. F. Händel,  J.C. Bach. De toegang is gratis met een collecte na afloop.

Bron: Hoorngids
http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-683378/nieuws/orgellunchcocnert_in_noorderkerk_met_mark_heerink.html