RIJSBERGEN - In het weekend van 6 en 7 juni werd dit jaar voor de twintigste maal het Nationaal Kampioenschap Jongerenkoren georganiseerd in het Brabantse Rijsbergen.

Het was een weekend vol verrassingen. Dit bleek al tijdens de openingsceremonie, toen de burgemeester van Zundert de voorzitter van het festivalbestuur, Piet Koeken, benoemde tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Ook maakte een afgevaardigde van het prins Bernhard cultuurfonds bekend het festival een bedrag van 3000 euro toe te kennen.

In de competitie ging het er spannend aan toe en met verrassende resultaten. In de A-competitie vielen de derde en tweede plaats toe aan resp. jk. Samen op Weg uit Houten en jk. sint Victor uit Noordwijkerhout.
De verrassende winnaar was jongerenkoor Galou uit het Limburgse Gulpen, dat met een spectaculair gospel-achtig optreden, een opvallende band en een zingende dirigent de show stal.

In de B-competitie regende het prijzen voor tienerkoor C-us sing uit Zeewolde dat niet alleen de eerste plaats maar ook de prijs voor het beste tienerkoor en de compositieprijs in de wacht sleepte.

Bron: Code Music
http://www.code-music.nl/