AMERSFOORT - Op 27 juni 2009. vindt in Enschede een mini-symposium plaats. Voor dit symposium nodigt het CvK u van harte uit. Zij brengen het graag met extra nadruk onder uw aandacht, want dit symposium vindt plaats met een speciale reden.

Vanaf januari 1992 stond het Centrum voor de Kerkzang onder leiding van Gerrit Baas. Met Gerrit als ‘voorganger’ draaide het Centrum soepel en met verve. Onder leiding van Gerrit vond ook de bezinning plaats over de toekomst van het Centrum, een bezinning die onlangs leidde tot ingrijpende besluiten met oog op de toekomst. Nu bezinning en besluitvorming hun beslag kregen - in de vorm van een eigen kantoor, een stafmedewerker en het in gang zetten van een vernieuwde werkwijze - vond Gerrit Baas dat dit een mooi moment was om zijn voorzitterschap over te dragen.
Wij willen dit moment graag markeren en besloten dat te doen met een mini-symposium over de toekomst van de Nederlandse Kerkmuziek. Als titel kozen we:

DROMEN VAN KERKMUZIEK

Dromen, omdat we binnen alle ontwikkelingen in de praktijk, analyses daarvan, visies daarop en simpelweg al het praktisch bezig zijn, aandacht willen geven aan visioenen, inspiratie willen opdoen, ons willen laven aan ideeën en gedachten van de ander, los willen komen van de beperkingen die tijd en praktijk ons opleggen en ons overgeven aan vergezichten. En dat alles niet om weg te dromen, maar om verrast te raken, geprikkeld te worden, zuurstof in te ademen en nadien geraakt en bruisend onze weg en ons werk te vervolgen.

De opzet van de dag is als volgt: zes sprekers laten ons delen in hun dromen, namelijk: Wim Ruessink (kerkmusicus), Nienke van Andel (theoloog, promovendus Liedboek en Nieuw Liedboek), Dirk Zwart (kerkmusicus, stg. Nieuwe Kerkmuziek), Richard Bot (kerkmusicus, vz. NSGV), Jan de Jong (kerkmusicus, uitgever), Sytze de Vries (theoloog, schrijver liturgische teksten) en Annemarie de Heer (Kerkmuziekdagen voor de Jeugd). Er is een meezingconcert m.m.v. de cantorij Amici Cantoris o.l.v. Heleen Steenbergen en de dag wordt afgesloten met een vesper. Daarna is er een receptie. Het geheel vindt plaats in de Opstandingskerk in Enschede (Zonstraat 7521), de kerk waar Gerrit Baas als cantor aan verbonden is. Aanvang 10.30 uur (vanaf 10.00 is er koffie e.a. verkrijgbaar); de afsluitende vesper begint om 15.30 uur.

Uw deelname aan deze dag stellen wij zeer op prijs en dat zal zeker ook het geval zijn bij Gerrit Baas. Wilt u ons van te voren uw deelname melden i.v.m. de catering. In de kerk is koffie/thee verkrijgbaar, voor de lunch wordt gezorgd. In speciale gevallen is er tijdens de receptie ruimte voor een korte toespraak. Mocht u daar gebruik van willen maken, laat het ons dan weten.

Aanmelding
Irene Gootjes (secr.), Geldropstraat 11, 6843 PV Arnhem
i.gootjes@planet.nl
026-381 16 10

Gegevens
Datum: 27 juni 2009-
Adres: Opstandingskerk, Zonstraat 9, 7521 HD Enschede
Tijd: 10.30 – c. 16.30 uur