UTRECHT - Woensdag 13 mei 2009 - Vocaal Ensemble Multiple Voice zal op zondag 17 mei met een sterk programma het startschot geven voor de campagne waarmee geld wordt ingezameld voor restauratie van een koororgel in de St. Catharinakathedraal te Utrecht. 
Het Utrechtse kamerkoor zingt in dit concert motetten van Bach en koorwerken van o.a. Brahms, Mendelssohn en Reger. Het concert start zondag om 15.00u in de Kathedraal aan de Lange Nieuwstraat 36 te Utrecht. Om 14.30 opent de kerk haar deuren.

Multiple Voice en de Stichting Kathedrale Koororgel Utrecht zijn voor dit concert een samenwerking aangegaan om het startschot te geven voor de fondsenwervingscampagne voor renovatie van een honderd jaar oud koororgel. Dit koororgel zorgt er voor dat er in de toekomst veel beter door koren kan worden gemusiceerd in de kathedraal. Om de campagne een goede start te geven is de entree gratis voor alle bezoekers die hun gegevens achterlaten op een enquêteformulier.

“Voordat het orgel er hangt zal er flink gedoneerd moeten worden,” zegt de voorzitter van de Stichting Kathedrale Koororgel Utrecht (SKKU), Wim Peeters. “Het oude orgel wordt gerestaureerd en er worden nieuwe registers aan toegevoegd. Daardoor is het instrument straks perfect uitgerust voor de kathedraal.” De kosten voor het project bedragen 385.000 euro.

De campagne van het koororgel zal zich richten op alle muziekliefhebbers in Utrecht. Donateurs krijgen gratis toegang tot concerten, er worden cd’s en andere cadeaus weggegeven en de gulste gevers worden op speciale wijze bedankt. “Wat dat precies inhoud houden wij nog even geheim. Laat ik het er bij houden dat diverse BN’ers op muzikaal, politiek en cultuurhistorisch gebied hun medewerking verlenen aan de beloning van onze donateurs.”

Geïnteresseerden in concert en het koororgel kunnen voor meer informatie terecht op de website www.koororgel.nl

Bron: persbericht Stichting Kathedrale Koororgel