DEN BOSCH (RKnieuws.net) - 4 mei 2009 - De sfeer van het Geloofsfeest van het 450-jarige Bisdom van ’s-Hertogenbosch wordt steeds meer zicht- en hoorbaar in ’s-Hertogenbosch. Op maar liefst negen locaties in de gemeente wapperen banieren en het jubileumlied is vanaf vandaag vanaf de website van het bisdom te beluisteren.

Marco Borsato-tekstschrijver Han Koreneef componeerde het themalied speciaal voor het bisdomjubileum. Als protestant vindt Koreneef het prachtig dat hij gevraagd is het lied te schrijven, verklaarde hij onlangs tegenover Katholiek Nederland: “Ik kom uit een hervormd nest uit Rosmalen, maar typeer mezelf, ondanks dat ik van de protestantse soberheid houd, als Bourgondiër.” “Het jubileumlied is een popballad. De tekst begint met gelovige twijfel en eindigt met de zekerheid dat God er voor iedereen is.” Volgens de songwriter is het niet zo gek dat uitgerekend hij gevraagd is dit lied te maken. “In het artiestenwereldje noemen ze me vaak Dominee Koreneef”, zegt de popcomponist, die ooit begon bij het kerkkoor van zijn moeder.

Zanger Lars Gerfen zal het lied tijdens de openingsshow op vrijdag 8 mei samen met zijn band The Fruits ten uitvoer brengen. Lars: “Ik denk dat veel mensen zich herkennen in de twijfel, in de zoektocht die het geloof altijd in zich heeft. Het lied is bovendien heel poëtisch, dus ik hoop dat het niet alleen de ’harde kern’ van gelovigen aanspreekt, maar iedereen”.

Zichtbaar
Langs de Bruistensingel, de Hambakenweg, de Vlijmenseweg, de Maastrichtseweg, de Vughterweg, de Gestelseweg, de Pettelaarseweg, de Orthenseweg en de Stationsweg zullen de banieren van het Geloofsfeest de aandacht van het publiek trekken. Vanaf vrijdag 8 mei zal ook de Parade ’aangekleed’ zijn met diverse herkenbare borden en banieren.

Bron: Bisdom Den Bosch
http://www.rorate.com/nws.php?id=54392