ROME (door Lidy Peters) 3 mei 2009 - In verband met het 450-jarig jubileum van het bisdom Haarlem(-Amsterdam) heeft de koorschool van de Sint-Bavokathedraal de afgelopen week diverse optreden in Rome gegeven, waaronder één voor de paus tijdens de algemene audiëntie op 29 april.

Bij graf paus Adrianus
Gisteren verzorgde de zangertjes de liturgische gezangen van een feestelijke mis in de kerk Santa Maria dell'Anima, bij het graf van de Nederlandse paus Adrianus VI. Voorgangers waren kardinaal Adrianus Simonis, bisschop Jos Punt, de Haarlemse plebaan Hein Jan van Ogtrop, de Vaticaanse curiemedewerker Karel Kasteel, Antoine Bodar en enkele andere priesters van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Daar baden zij ook voor de slachtoffers en hun nabestaanden van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn en voor de Koninklijke Familie.

Speciaal concert
De koorschool verzorgde eergisteren een speciaal concert in de kerk van de Domus Sancta Martha in Vaticaanstad. Het was een opzienbarend evenement, niet alleen vanwege de aanwezigheid van enkele curiekardinalen, onder wie kardinaal Re, maar ook omdat het de allereerste keer was dat er een koor in deze kerk optrad. De Domus Sancta Martha, gebouwd in opdracht van paus Johannes Paulus II, biedt onderdak aan de kardinalen tijdens een conclaaf en ook aan kardinalen en bisschoppen die Rome bezoeken. Het concert werd door bisschop Punt aangeboden uit dankbaarheid voor de steun van Rome voor het Hollandse diocees.  
 
VaticaanTV

Op woensdagochtend 29 april 2009 zong het Sint-Bavokoorschool voor paus Benedictus XVI tijdens de algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein.    

Bron: Katholiek Nederland
http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2009/detail_objectID688632_FJaar2009.html