UTRECHT (RKnieuws.net) - Op zaterdag 31 oktober 2009 vindt de tweede editie plaats van het Van Baaren Kerkkorenconcours. Maximaal twaalf liturgische R.K. koren uit de provincie Utrecht kunnen (van) zich laten horen in de Aloysiuskerk te Utrecht. De winnaars wacht een prijzengeld van in totaal bijna € 7.000,-.

Nieuw is dat er voor de verplichte werken een tweetal compositieopdrachten zijn gegeven. Een door Marjet de Jong nieuw geschreven lied, getiteld ‘Mag zo het Woord’ werd getoonzet door componisten Ronald Pes en Arjan van Baest.
Ieder deelnemend koor maakt een keuze uit een van deze werken. Daarnaast mag het koor zelf twee liederen selecteren; een op basis van de liturgie van de zondag (1 november, allerheiligen) én een vrij keuzewerk.

Prijzen
De vierkoppige jury, bestaande uit professionele (kerk)musici, beoordeeld de koren onder voorzitterschap van prof. dr. A.C. Vernooij. Voor de eerste drie koren zijn geldprijzen beschikbaar van respectievelijk € 3.000,-, € 2.000,- en €1.000.-. Daarnaast wordt er onder de aanwezigen een publieksjury samengesteld. Ook zij kiezen een winnaar die een cheque ter waarde van 750,- ontvangen. Het prijzengeld kan worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van het koor.

Van Baaren Stichting
Het kerkkorenconcours wordt financieel mogelijk gemaakt door de Van Baaren stichting. Deze werd in 1956 opgericht door Lambertus Hendricus van Baaren met als doel: ‘het ondersteunen van grote gezinnen en huisvesting voor senioren’.
Inmiddels is het stichtingsdoel uitgebreid naar een bredere maatschappelijke betrokkenheid in Utrecht en directe omgeving.

Inschrijven
Het concours is specifiek bedoeld voor R.K. koren uit de provincie Utrecht. Deze koren worden dan ook van harte uitgenodigd zich aan te melden voor het concours. Dat kan via de website www.kerkkorenconcours.nl

Bron: RKnieuws.net
Geplaatst door Theo Borgermans op woensdag 29 april 2009
http://www.rorate.com/nws.php?id=54290