EMMEN (RKnieuws.net) - De Schola Cantorum St. Frans in Emmen heeft met ingang van vandaag het priesterkoor verruild voor het oksaal. Na het Tweede Vaticaans concilie werd in de zeventiger jaren het priesterkoor de plaats in de St.Franciscuskerk waar gezongen werd.

De St. Franciscuskerk is de laatste weken gerenoveerd. De lage en hoge plafonds zijn voorzien van brandwerend materiaal en er zijn ventilatoren aangebracht. Zodoende moest enkele weken worden gekerkt in de naast gelegen parochiezaal. Vandaag werd de hernieuwde kerk weer in gebruik genomen en dat werd aangegrepen door de Schola om te verhuizen naar het okzaal.

Secretaris van het koor Gerrit Paland: ’ Ik vond al langer dat we moesten verhuizen. Het is oneerbiedig om de hele dienst met de rug naar het tabernakel te zitten. Bovendien zijn wij geen concertkoor, maar dienen ter ondersteuning van de eucharistieviering. Dus op de achtergrond. Nu met het opnieuw in gebruik nemen van de kerk en het veertien jarig bestaan van het koor was het een mooie gelegenheid om te veranderen’.

 

Bron: RKNieuws.net
Geplaatst door Ben Lange op zondag 15 maart 2009