Zondag 22 februari vanuit IJsselstein Zondag 22 februari a.s. zingt het Jenhka koor uit Den Haag in de Eucharistieviering die om 10.00 uur begint op Nederland 2. De viering wordt verzorgd door het Mediapastoraat van KRO-RKK.

Het koor bericht:"Het Jenhka koor is in 1968 opgericht, in de periode dat de Nederlandstalige liturgie gemeengoed begon te worden. Vanaf het allereerste begin hebben wij ons toegelegd op het zingen van liederen in de ‘volkstaal’, Nederlandse liederen dus. Meer in het bijzonder de liederen van theoloog-dichter Huub Oosterhuis, op muziek gezet door componisten als Bernard Huijbers, Antoine Oomen en Tom Löwenthal. Wij zingen deze liederen graag. Niet alleen vanwege het muzikale gehalte, maar ook en vooral omdat de liedteksten inspireren, een eigen zeggingskracht hebben, die raakt aan de bijbelse boodschap. Want dat hopen wij met onze zang te bereiken: bijdragen aan het gezamenlijk doorleven van de liturgische vieringen.

In de loop van de tijd zijn bestaande liederen van nieuwe composities voorzien en nieuwe liederen tot stand gekomen, ook van andere dichters en componisten. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet, waardoor ons repertoire eigentijds blijft. En dat repertoire willen wij ook graag uitdragen.

Met het oog daarop hebben wij indertijd het mediapastoraat van RRK/KRO laten weten dat wij bereid zijn de Eucharistieviering, die vanuit de basiliek in IJsselstein wordt uitgezonden, muzikaal op te luisteren. Onlangs ontvingen wij van de voorganger, Peter Denneman smm, de uitnodiging om te komen zingen. Die hebben wij vanzelfsprekend aanvaard."

Meer informatie over het koor (zoals uitleg van de naam) vindt u hier jenhka.nl. Meer informatie over de vieringen van het Mediapastoraat leest u op de speciale pagina van Katholieknederland.nl katholieknederland.nl/mediapastoraat/eucharistie/index.html

Bron: www.bisdomrotterdam.nl