HILVERSUM (AP) 23 december 2008 - Het Vaticaan brengt onder de naam iBreviary een applicatie uit van iTunes, ontworpen door de Italiaanse priester Paolo Padrini en een webdesigner. Met iBreviary kan het Goddelijk Officie worden afgeluisterd in het Italiaans, Engels, Spaans, Frans en Latijn en over enige tijd ook in het Portugees en Duits.

Brevier en missaal
Andere onderdelen van het programma zijn de gebeden voor de dagelijkse mis en een verzameling van hymnes, antifonen en devotionele gebeden. Deze maand werd de officiële versie gelanceerd, waardoor het mogelijk wordt de iBreviary te downloaden. Daarvoor moet 0,79 eurocent worden betaald. De opbrengst gaat naar goede doelen, aldus priester/designer Padrini.

Evangelisatie
De secretaris van de Pauselijke Raad voor Sociale Communicatie, Paul Tighe, zegt blij te zijn met iBreviary. De Kerk leert nieuwe technologieën te gebruiken als gereedschap voor evangelisatie, aldus monseigneur Tighe.

BXVI
Paus Benedictus XVI, een liefhebber van klassieke muziek, kreeg naar verluidt twee jaar geleden een iPod cadeau. Tijdens de Wereld Jongerendagen in Sydney, afgelopen zomer, stuurde hij sms'jes met bijbelcitaten rond, die hij ondertekende met BXVI.

Bron: Katholiek Nederland
http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2008/detail_objectID681791_FJaar2008.html