OOSTERHOUT - Zondag 14 november 2021 viert Frans Bullens zijn 50 jarig  jubileum als organist met een concert in de St.Jansbasiliek op de Markt te Oosterhout.
Dirigent, organist en componist Frans Bullens viert op zondag 14 november een dubbel jubileum. In 1970 begon hij zijn loopbaan als organist en tien jaar later werd hij dirigent/organist van de Sint-Laurentiuskerk in Dongen. Om voor de hand liggende redenen kan dit jubileum pas nu gevierd worden. Dat gebeurt met een concert in de Basiliek Sint-Jan op de Markt. Ook daar is hij al jaren actief als dirigent en organist.

Bullens Beauties
Voor de inhoud van het concert kreeg Frans Bullens Carte Blanche van de Stichting Ludens. Frans zou Frans niet zijn als daar dan niet een opvallende en aansprekende programmering uit is gerold: hij heeft gekozen voor muziek van alleen B-componisten. Daarmee bedoelt hij geen tweederangs toondichters: hun namen beginnen met een B. Er zal muziek klinken van Bach, Beethoven, Brahms, Bizet, Bruckner, Boëllmann, Bullens zelf en – hier moest hij een beetje smokkelen – Schubert (allen: Bullens Beauties). Deze werken worden uitgevoerd door een projectkoor en -ensemble onder leiding van Rick Muselaers, leerling van Frans en sinds dit jaar zijn opvolger in Dongen.
Hulde aan Brabant

Verder verleent Basiliekorganist Jan Willems, ook al een oud-leerling van Frans zijn medewerking en zal ook de jubilaris te horen zijn op het Maarschalkerweerdorgel en harmonium. Het concert eindigt met een hulde aan Brabant (tekst: Harriet Laurey/muziek: Frans Bullens). Minstens zo mooi als die van Guus Meeuwis? Je kunt het zelf beluisteren op zondag 14 november vanaf 15.00 uur in de St.Jansbasiliek op de Markt. De toegangsprijs bedraagt 10 euro en voor toegang is een coronatoegangsbewijs nodig.

Bron: BH; Oosterhout Nieuws; 9 november 2021