Organist Petra Veenswijk opent orgelserie Maria van Jessekerk in Delft

Zondag 15 augustus a.s. om 15.00 uur zal Petra Veenswijk, vaste organist van de Maria van Jessekerk een orgelconcert verzorgen.

Zij heeft na het behalen van het solistendiploma orgel aan het Rotterdams conservatorium, de “Prix d’Excellence” voor orgel behaald in Parijs. Inmiddels is zij een veelgevraagd organist in binnen- en buitenland. Tevens maakte zij al vele cd’s met vooral Frans- symfonisch repertoire.

Op zondag 15 augustus a.s. zal zij een concert verzorgen rondom het thema Maria-Hemelvaart. Maria-Hemelvaart is een bijzondere dag voor katholieke kerken en wordt precies op deze dag gevierd.

Petra Veenswijk zal werken van veelal Frans romantische componisten laten horen die heel goed tot zijn recht komen op het historische Maarschalkerweerd orgel (1893) van de Maria van Jessekerk. Dit orgel wordt gezien door deskundige als één van de mooiste romantische orgels in Nederland. Petra zal o.a. de wonderschone gehele derde orgelsymfonie van de componist Charles M. Widor ten gehore brengen. Widor was 64 jaar organist van de Parijse St. Sulpice. Daarnaast zal zij werken ten gehore brengen van de componisten Camille Saint-Saëns, Léon Boellmann, van Charles Tournamire- delen uit ‘L ‘Office de l’Assumption B.M.V., Marcel Dupré en de Toccata van Marcel Languetuit. Ook is te horen de Offertoire, “Assumpta est Maria” van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen.

De toegangsprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. De enige beperkingen i.v.m. corona is dat men 1.5 meter afstand dient te houden, (familieleden mogen overigens wel naast elkaar zitten). Tijdens het concert worden, net als in andere jaren, beelden van de organist getoond op groot beeldscherm. Helaas kan er na afloop nog geen koffie of thee worden geschonken.

Dit is het eerste concert uit een serie. De organisatie van de orgelconcerten in de Maria van Jessekerk is er ook dit jaar weer in geslaagd een aantrekkelijk reeks van concerten met nationale en internationale solisten samen te stellen. Informatie over het volledige programma van dit concert en de overige concerten is te vinden op www.veenswijkorgel.nl 

N.B. Omdat de corona maatregelen steeds veranderen is het raadzaam voorafgaand aan het concert de eerdergenoemde website te raad-plegen voor de laatste stand van zaken.

 

Maria van Jessekerk

Burgwal 20, 2611 GJ Delft

Orgelconcert door Petra Veenswijk, organist van de kerk

Thema: Maria Hemelvaart

Zondagmiddag 15 augustus 2021

Aanvang 15.00 uur (tot ca. 16.00 uur)

Beelden op groot beeldscherm

Toegangsprijs: 10 euro

Lees meer op de website: www.veenswijkorgel.nl