Op vrijdag 25 juni organiseert de stichting Boys, keep on singing! van 13.00 uur tot 17.00 uur een (online) Zoomposium over de ontwikkeling van jongens én hun stem.

Het Zoomposium begint met een pitch van docent en onderzoeker Dick van der Wateren: ‘Jongens en meisjes ontwikkelen zich anders. Daar moeten we meer rekening mee houden in de opvoeding en het onderwijs.’ Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit vijf presentaties in breakout rooms. Van der Wateren zal in zijn presentatie verder ingaan op de vraag: ‘Wat doen we met de energie van jongens, de drang naar zelf uitzoeken, creativiteit en leren via trial & error?’

Een ander belangrijk thema is de stemmutatie bij jongens. KNO-arts en foniater Jurjaan Snelleman behandelt het verschil in de ontwikkeling van de stem bij jongens en meisjes. Zangdocent Ivette van Laar verzorgt een presentatie over de stemmutatie van jongens in de klas. Zanger, dirigent en logopedist Michel de Kort gaat in op de vocale loopbaan van een jongenssopraan of -alt. Vakleerkracht muziek Marius Diepenhorst neemt de deelnemers mee in zijn vraagstuk over de innerlijke overtuiging van jongens dat ze kunnen zingen. Componist Jeroen Schipper sluit het Zoomposium muzikaal af.

Vragen van deelnemers aan de deskundigen kunnen vooraf worden gesteld en deze worden in de presentaties meegenomen.

Wie niet kan op 25 juni 2021 kan toch langs een andere weg deelnemen doordat het gehele Zoomposium wordt opgenomen. Eventuele vragen aan de deskundigen kun je vooraf stellen en deze vragen worden in de presentaties meegenomen.
Op www.boyskeeponsinging.com/symposium-2021 staat alles over het programma van het Zoomposium en is aanmelding mogelijk. Directe deelname kost € 40, een link voor de registratie € 30 en het betalingsbewijs is te koop via www.podiumplein.nl