Afdrukken

De orgelconcerten op zondag 20 december door Petra Veenswijk in de Maria van Jessekerk zijn wegens de Corana-maatregelen AFGELAST.

Petra Veenswijk is de organist van de Maria van Jessekerk en zij verzorgt jaarlijks een groot aantal concerten door heel Nederland en ver daarbuiten. Helaas konden dit jaar veel haar concerten en de concerten in de Maria van Jessekerk geen doorgang hebben. De beperkingen zijn nog steeds van kracht. Toch wil Petra het jaar afsluiten met 2 orgelconcerten in Kerstsfeer. Voor deze concerten geldt de voorwaarde van een maximaal bezoekersaantal van 30 personen. Zij heeft daarom besloten om tweemaal hetzelfde programma verzorgen zodat meer mensen het concert kunnen bezoeken. De aanvangstijden zijn om 15.00 en 20.00 uur.

De orgelconcerten zijn geïnspireerd op Kerst maar bestaan niet uit louter Kerstmuziek. Petra opent met Choral I van de Franse componist César Franck. Zij vervolgt het concert met een herderslied, “Pastorale” van Charles Tournemire en een werk van Louis Vierne (de beroemde organist van de Parijse Notre Dame). Vervolgens volgen Kerst composities van eveneens vooraanstaande Frans componisten; o.a. van André Fleury, “Variations sur un Noël bourguignon”, van Eugène Gigout,  “Rhapsodie sur des Noëls” en van haar oude leermeester uit Parijs Jean Langlais het “La Nativité”, de geboorte. Zij sluit het concert af met een werk van Marcel Dupré, “Variations sur un Noël”. Het zijn allemaal negentiende en vroeg twintigste -eeuwse werken die uitstekend klinken op het historische Frans romantische getinte Maarschalkerweerd- orgel van de Maria van Jessekerk.                              

De kerk is mooi versierd. Ook zijn weer beelden van de organist op groot beeldscherm te zien. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt 10 euro per persoon. Reserveren is aan te raden. Dit kan door een berichtje te sturen naar emailadres: orgelconcertenmariavanjesse@gmail.com en is op volgorde van binnenkomst. U krijgt een bevestiging en dan bent u verzekerd van een plaats. Spontaan komen kan ook maar dan loopt u de kans dat er geen plaats meer is.

Maria van Jessekerk

Burgwal 20, 2611 GJ Delft
AFGELAST: Orgelconcert in kerstsfeer door organist Petra Veenswijk
Zondag 20 december 2020
Aanvangstijd om 15.00 uur (tot ca. 16.00 uur) of om 20.00 tot ca. 21.00 uur)
Beelden van de organist op groot beeldscherm
Toegangsprijs: 10 euro p.p.
Reserveren via: email: orgelconcertenmariavanjesse@gmail.com
Lees meer op de website; www.veenswijkorgel.nl