UTRECHT - Tijdens een besloten afscheid op 29 november jl. is Gerard Beemster koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door loco-burgemeester Anke Klein.

Gerard Beemster heeft in zijn loopbaan als dirigent en kerkmusicus een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderhouden en opbouwen van een bloeiende traditie van (nederlandse) kerkmuziek. Hij was meer dan 30 jaar dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht en was verantwoordelijk voor de muzikale invulling van de liturgie in de St. Catharinakathedraal van het aartsbisdom Utrecht. In deze periode heeft hij, samen met zijn werk als zangdocent aan de kathedrale koorschool, meerdere generaties van kinderen en jongeren opgeleid. Verschillenden van hen zijn later doorgegaan als professioneel zanger of musicus en velen zijn als amateur actief gebleven.

Bron: https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/76827/koninklijke-onderscheiding-voor-gerardus-beemster-van-de-kathedrale-koorschool/