Richard BotOp zondag 13 oktober 2019 om 11.00 u viert Richard Bot zijn 40-jarig jubileum als kerkmusicus in Voorschoten met een feestelijke eucharistieviering met als hoofdcelebrant Mgr. A. van Luyn in de St. Laurentiuskerk, Leidseweg 102 te Voorschoten. Na de mis is er een receptie in het Bondsgebouw dat achter de kerk gelegen is.

Het parochiekoor St. Laurentius o.l.v. de jubilaris Richard Bot met organist Louise Hillen en het Amsterdams Blazersensemble, zal de Missa Brevis in B  van Christopher Tambling (Nederlandse première van de uitvoering met koperblazers) ten gehore brengen. De muzikale invulling van deze viering kunt u vinden via deze link.

Richard Bot is naast kerkmusicus in de parochie St. Laurentius onder meer Diocesaan Referent Kerk, Interieur en kerkelijke Kunst, medewerker Liturgie & Kerkmuziek bij de afdeling Pastorale Dienstverlening van het bisdom Rotterdam, voorzitter van de Diocesane instelling voor Liturgische muziek St.-Gregorius (DISG) in het bisdom Rotterdam, algemeen voorzitter van de landelijke Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging, docent liturgie en kerkmuziek en docent Gregoriaans en Katholieke Kerkmuziek aan het conservatorium van Amsterdam.