RAVENSTEIN - Op zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014 vindt in Ravenstein het 5e Nederlands Gregoriaans festival (NGF).
Hans Leenders en Marcel Zijlstra, artistiek leiders van het vijfde Nederlands Gregoriaans Festival hebben voor deze editie  2014 als motto LIJNEN gekozen.

Uitgangspunt is de eenstemmige melodie van de gregoriaanse gezangen. Het gregoriaans is een éénstemmig vocaal repertoire. En in die gedaante is het ook in zeer ruime mate te horen op het NGF – uitgevoerd door professionals én amateurs! Componisten uit latere tijden hebben de dynamiek van deze eenstemmigheid als uitgangspunt genomen voor hun meerstemmige composities. Men zegt wel dat een meerstemmige compositie eigenlijk een uitgevouwen eenstemmig werk is. Wat daar ook van zij: tijdens het Festival laten alle deelnemende ensembles, scholae, kamerkoren en instrumentalisten horen welk repertoire past bij dit uitgangspunt. Dat zullen ongetwijfeld composities zijn uit de Renaissance, maar ook zult u eigentijdse werken horen, tot en met de spiksplinternieuwe compositie die Andries van Rossem schreef in opdracht van het NGF.

Ga naar Festival 2014 voor meer informatie over de thematiek, het programma, de uitvoerenden, de presentatie van de scholae (ook die van u?) en nog veel meer!

Voor algemene Informatie, Nieuws uit de gregoriaanse wereld en Contact: Klik hier!