van Lady Gaga naar Gregoriaans - en terug - een spannend avontuur!

OOSTERHOUT - De Schola Cantorum Oosterhout vierde in 2012 haar zeventigjarig bestaan. Een van de jubileumactiviteiten was het project GreGoGaGa voor de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs.
Leerlingen van het Mgr. Frencken College in Oosterhout maakten kennis met Gregoriaans, bron van onze West-Europese muziek, en ontdekten dat niets zomaar uit de lucht komt vallen. Ze voorzagen een bestaande Gregoriaanse melodie van een eigen dierbare tekst, kalligrafeerden er handschriften van (met bladgoud) en samen met leden van de Schola hebben ze die gezongen tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs in Oosterhout. Oud en nieuw in dubbele betekenis verbonden; een bijzondere gebeurtenis met veel waardering van het publiek. Onze ervaringen willen we graag delen met andere scholen én koren tijdens het symposium GregoGaGa.
Scholen én koren met elkaar in contact brengen en hen uitdagen samen hetzelfde avontuur aan te gaan. Daarvoor worden jullie van harte uitgenodigd. Om oud en nieuw te verbinden en te inspireren! Het Symposium wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds van de provincie Noord-Brabant.

Symposium GreGoGaGa
Donderdag 24 oktober 2013
Sint-Paulusabdij
Hoogstraat 80 in Oosterhout
Dé Sint-Paulusabdij, poëzie in baksteen genoemd, bekend van het spraakmakende programma ‘Op zoek naar God’ van de EO.
Daar genieten we de gastvrijheid van haar huidige bewoners, de Gemeenschap Chemin Neuf.
.
Programma
15.30 uur Inloop gasten. Bekijken van expo met werk van de leerlingen. Handschriften van GreGoGaGa (Muziek/CKV) en van andere de projecten; Vette Miniaturen (Beeldende Vorming/CKV) en Van Benedictijn tot Banksy (Beeldende Vorming/CKV).
16.00 uur Welkom
16.05 uur ‘Recht uit het hart’. Gesprek met pater Nico Wesselingh, benedictijn en autoriteit op het gebied van Gregoriaans.
16.20 uur Brechtje Roos ‘Frisse oren’. Met grote stappen van Lady Gaga naar het Gregoriaans en weer terug.
16.50 uur Jerry Korsmit vertelt over zijn lessencyclus GreGoGaGa. De leerlingen en Schola Cantorum Oosterhout laten het resultaat horen.
17.00 uur Zelf aan de slag, workshops, informatie over de verschillende projecten, kennismaken met het lesmateriaal, koppelen van scholen aan koren.
18.00 uur We sluiten af met abdijsoep en trappistenbrood.

Doelgroep: Docenten, koorleden en andere geïnteresseerden
Kosten: 15 euro, inclusief lesmateriaal en maaltijd
Inschrijven: Stuur een mail naar gregogaga@live.nl