HAARLEM - Op zondagmiddag  3 november zal er een bijzonder orgelconcert gegeven worden in de St.Josephkerk te Haarlem. Drie bestuursleden geven ten bate van de Andriessen/ De Klerk Stichting een concert waarbij woorden en noten van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk centraal staan. Zowel Andriessen als De Klerk waren bijzondere verhalenververtellers. Andriessen heeft bovendien in het begin van zijn carrière columns geschreven voor het Haarlems Dagblad. Gonny van der Maten zal gedeelten van hun verhalen verwerken in het programma, waarbij  zowel zij als Gemma Coebergh  en Piet Hulsbos  als organist optreden. Het optreden van de drie organisten wordt zichtbaar gemaakt via een videoscherm in de kerk, waardoor de kunde van het optreden (waar Andriessen een duidelijke mening over had) ook zichtbaar wordt.
Op het programma staan o.a. de Passacaglia en een Pedaalsolo van Andriessen, bewerkingen van kerkmelodieën uit diverse tradities en de Ricercare van De Klerk, maar ook een compositie van Bach komt aan bod.
De Andriessen/ De Klerk Stichting hoopt met dit concert al vast te kunnen sparen voor het bijzondere jubileumjaar 2017. Andriessen is dan 125 jaar en De Klerk 100 jaar geleden geboren.  De Stichting wil dan meer activiteiten organiseren dan gebruikelijk.
De toegang is gratis, maar een financiële bijdrage wordt daarom na afloop extra op prijs gesteld.
Zondag 3 november 2013, St.Josephkerk, Jansstraat 43, Haarlem.  Aanvang: 15.00 uur

Bron: Persbericht; 25 augustus 2013