HAARLEM - Op zaterdag 1 juni 2013 van 13.30 – 15.00 uur is er een Open Dag op de Koorschool St. Bavo te Haarlem.
De Koorschool is een bijzondere basisschool voor jongens en meisjes vanaf groep 5. Naast de normale schoolvakken wordt er dagelijks veel aandacht besteed aan de zang- en muziekopleiding van de leerlingen, in de vorm van stemvorming, solfège, algemene muziekleer en repertoirestudie. Daarnaast bespeelt elke leerling een muziekinstrument. Belangrijk onderdeel van de schoolcultuur is het zingen in de Kathedrale Koren, waarmee de leerlingen concerten geven in binnen- en buitenland, deelnemen aan radio- en televisieopnames en cd’s opnemen.

De Koorschool is een kleine school met ongeveer 65 leerlingen, verdeeld over drie groepen: 5/6, 6/7 en 8. Aan het eind van hun Koorschooltijd kunnen de leerlingen naar die vorm van voortgezet onderwijs, waarvoor zij qua aanleg, interesse en schoolvorderingen geschikt zijn.
De eerste Open Dag op 2 maart heeft inmiddels een flink aantal geïnteresseerde ouders en kinderen opgeleverd. Onze doelstelling om een groep 5 te formeren met een gelijk aantal jongens en meisjes is nog niet gehaald. Er is nog plek voor enkele jongens. Dit is dan ook de kans voor jongens die veel van muziek houden en die graag zingen.

Meisjes zijn uiteraard ook welkom, maar die kunnen voor schooljaar 2013-2014 alleen nog geplaatst worden op de wachtlijst. Mocht uw kind nog niet in groep 4 zitten, kom dan ook gerust langs en maak kennis met deze unieke school, waarvan er maar twee zijn in Nederland.

U bent van harte welkom op onze Open Dag.
Zaterdag 1 juni 2013 van 13.30 – 15.00 uur

U ontvangt daar informatie over het onderwijs op de Koorschool en hoe de muzikale opleiding van de kinderen er uit ziet. De kinderen van groep 8 geven een rondleiding door het gebouw.

Koorschool St. Bavo, Westergracht 61, 2013 ZL Haarlem ,023-5311054, www.koorschoolhaarlem.nl

gepubliceerd: woensdag, 22 mei 2013