DEN HAAG - Om het functioneren van het Franssen-orgel als concertinstrument te versterken en uit te bouwen, is de organist Bert den Hertog aangesteld als Artistiek Adviseur en Concert-organist. Samen met Ed van Aken (die als Kerk-organist blijft fungeren) zal hij verantwoordelijk zijn voor de concert-activiteiten rondom het orgel. Hieronder volgt een kort CV.

Bert den Hertog werd in 1978 in Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, aanvankelijk in de vooropleiding, vanaf 1999 in de vakopleiding. In 2003 behaalde hij de titel Bachelor of Music na een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk en werd hij toegelaten tot de tweede fase (voorheen Uitvoerend Musicus). Daar specialiseerde hij zich verder bij Bernard Winsemius in oude muziek, bij Ben van Oosten in romantische en eigentijdse literatuur en in werken van Messiaen bij Willem Tanke. Dit gedeelte sloot hij in 2005 af met de waardering 'zeer goed' met een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk, waar hij met groot symfonieorkest, bestaande uit studenten van het Rotterdams Conservatorium o.l.v. Henk Guittart, de Symfonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde.
In 2010 werd hij benoemd tot hoofdorganist van de Oude Kerk op Scheveningen en geeft concerten in binnen- en buitenland.
Sinds september 2007 is Bert verbonden als piano- en sinds 2008 ook als orgeldocent aan de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp.

Concerten in 2013
Dit jaar worden vier concerten gegeven op de zondagmiddag, aanvang 14.00 uur.
De toegang bedraagt wederom € 10,-, waarvoor u tevens (na afloop van het concert) een consumptie krijgt aangeboden.
De data van de concerten zijn:
26 mei Bert Mooiman (Nieuwe Badkapel Scheveningen)
30 juni Ton van Eck (St.-Bavo kathedraal Haarlem) & Anne van Eck, viool
4 augustus Ignace Michiels (St.-Salvatorkathedraal, Brugge)
1 september Pablo Márquez Caraballo (Valencia) & Atsuko Takano (Japan); o.a. vierhandig orgelspel

Bron: Stichting Orgel Elandstraatkerk Den Haag; 26 maart 2013