UTRECHT - Op zaterdagmiddag 15 juni vindt in Utrecht de feestelijke presentatie plaats van de vijfde CD-productie van de Stichting Nieuwe Kerkmuziek: Dirk Zwart - Vocale kerkmuziek op teksten van Sytze de Vries. De cd bevat nieuwe kerkmuziek, waaronder de vesperliturgie ‘Tussen licht en donker’, liederen voor de gemeente en een aantal composities voor koor en orgel of piano. De cd werd opgenomen door het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken en een projectkoor o.l.v. Dirk Zwart. Christiaan de Vries tekent voor de orgelpartijen, de componist bespeelt zelf de piano. Fluitpartijen worden vertolkt door Suzan Zwart. De presentatie vindt plaats van 16:00-17:00 uur in de prachtige neo-gotische Sint-Willibrordkerk aan de Minrebroederstraat 21, waar ook de opnames plaatsvonden. Een projectkoor zal onder leiding van de componist een deel van het cd-repertoire ten gehore brengen. Christiaan de Vries zal enkele improvisaties spelen op het monumentale orgel. Tekstdichter Sytze de Vries zal enkele toelichtingen geven.

De toegang is vrij. Na de presentatie is de CD ter plekke te koop voor € 15,-. Daarna zal de verkoopprijs € 18,50 bedragen.

Eerder verschenen in de serie ‘Vocale kerkmuziek’ cd’s met muziek van Kees van Eersel, Daniel Rouwkema, Jaco van Leeuwen en Richard Vos.

Nadere informatie: www.kerkmuziek.nu. Email: info@kerkmuziek.nu

________________________________________
Stichting Nieuwe Kerkmuziek
website: www.kerkmuziek.nu
Dirk Zwart (adviseur/contactpersoon)
Lageweg 16
7241 SZ Lochem
tel. 0575-785437