UTRECHT - Van vrijdag 5 t/m zaterdag 13 juli 2013 organiseert het Utrechts Conservatorium de Kurt Thomas Cursus voor koordirectie.
Door het unieke concept van de cursus kan ieder deelnemen op zijn of haar niveau. Deze intensieve zomertraining staat open voor amateur- en (semi-)professionele koordirigenten, als deelnemer of als hospitant.

Wat leer je?
De Utrechts Conservatorium Kurt Thomas Cursus is een intensieve training waarin de aandacht uitgaat naar:
• Slagtechniek
• Repetitietechniek
• Stemvorming
• Repertoire: nieuw, onbekend én bekende meesterwerken

Welke niveaus?
De Kurt Thomas Cursus kent verschillende niveaus, namelijk A t/m E. Iedere groep vormt binnen het betreffende niveau zijn eigen koor.

Omdat sommige groepen ook open staan voor buitenlandse deelnemers is de voertaal hier mogelijk (ook) Engels.

Voor wie?
Deelnemen
Je bent koordirigent of hebt ambities in die richting. Misschien heb je veel ervaring als koordirigent, misschien weinig. Misschien heb je gewerkt met een kamerkoor, een cantorij, een popkoor of anderszins. Wat je ervaring ook moge zijn, tijdens de Kurt Thomas Cursus leer je de kneepjes van het vak op je eigen niveau en naar je eigen interesse.

Bijwonen
Je kunt de lessen ook bijwonen als hospitant. Als hospitant zing en kijk je mee. Alleen de actieve deelnemers komen aan bod voor directiebeurten.

Toelating
Op basis van de informatie op het inschrijfformulier stelt de cursusleiding de definitieve groepsindeling vast. Geen audities.

Bron: HKU; 3 februari 2013
http://www.hku.nl/web/show/id=263450