AMSTERDAM - Het bestuur van De Nieuwe Kerk is verheugd te kunnen meedelen dat Henk Verhoef per 1 januari 2013 benoemd is tot organist titulair van De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Henk Verhoef is daarmee, samen met Bernard Winsemius (senior organist titulair), vaste bespeler van de orgels van De Nieuwe Kerk. Winsemius en Verhoef ontwikkelen tevens de orgelprogrammering, in overleg en samenwerking met de orgelcommissie van De Nieuwe Kerk. Verhoef zal in De Nieuwe Kerk de orgels niet enkel bespelen maar ook beheren. Die taak vervult hij al sinds 2008. Het orgel van de Hermitage Amsterdam valt reeds onder zijn hoede. Hij zal organist blijven van de Vrije Universiteit en de Amsterdamse Oosterkerk.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs, en behaalde cum laude het diploma Uitvoerend Musicus. Hij won prijzen bij verscheidene concoursen en bouwde een drukke concertpraktijk op in en buiten Nederland. Hij is adviseur bij restauraties. Als bestuurslid van de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij monografieën over de orgels in De Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Behalve organist is Verhoef ook beiaardier. Hij doceert aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en is beiaardier van de Vrije Universiteit en de stad Woerden. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

De Nieuwe Kerk bezit twee historische orgels: het hoofdorgel dat de gehele westwand in beslag neemt, en een kleiner orgel dat vanwege zijn locatie bekend staat als het transeptorgel.

Amsterdam, 12 november 2012

De Nieuwe Kerk Amsterdam
Communicatie, Educatie & Marketing
Pom Verhoeff & Kim van Niftrik
T 020 626 81 68
pressoffice@nieuwekerk.nl